Welkom bij ruilen in Eelde en omstreken

Ruilen in Eelde en Haren


Een ruilkring is een lokaal netwerk van mensen die met elkaar diensten en goederen uitwisselen. Ze betalen elkaar niet met geld, maar met punten. Het is een LETS ruilkring. LETS staat voor Local Exchange Trading System. Het systeem is tijdens de economische crisis van de jaren '80 ontwikkeld in Canada. Sindsdien zijn er op de hele wereld Letksringen ontstaan die allemaal één ding gemeen hebben: ze ruilen inzet en geen geld.

 
Ons ruilmiddel noemen we Bikkel, een bikkel is buiten de ruilkring niets waard, maar daarbinnen zorgt hij dat alles blijft draaien!

Doe waar je goed in bent
Van het plakken van een fietsband tot lessen in internetgebruik of de krant die je uitgelezen hebt: het kan allemaal geruild worden. Het handige van een ruilkring is dat het ruilen zich niet beperkt tot telkens twee personen, je kunt iets aanbieden aan de ene persoon en daarvoor in ruil van iemand anders iets terugkrijgen. Een voorbeeld:

En zo is het kringetje rond. In Westerveld Ruilt komen deze verschillende mensen elkaar tegen.

Zo werkt het
Iedereen geeft zijn of haar vraag en aanbod door. Via de website zien alle leden wat je te verhandelen hebt. Binnen Westerveld Ruilt wordt alle inzet gelijkwaardig beloond, of je nu ramen lapt of juridisch advies geeft. Het uurtarief ligt in principe altijd rond de 12 veldkeien. LETS-leden maken onderling afspraken over de klus of goederen en de prijs. Na het handelen worden de afgesproken veldkeien via de website overgemaakt naar de veldkeienrekening van degene die ze verdiend heeft.

Kleurrijk aanbod
Vrijwel alles kan worden aangeboden, van taarten bakken tot bedrijfsadvies. Activiteiten waar je goed in bent, die je graag doet of waarvoor je normaal gesproken geen geld zou vragen, kunnen in Westerveld Ruilt een volwaardig ruilmiddel vormen. Timmerklussen, vervoer, hulp bij het huishouden, zelfgekweekte groente... alles telt mee en wordt beloond. Als je een goed aanbod hebt en een eigen netwerkje kan opbouwen, kun je vaker doen waar je goed in bent, terwijl anderen jou helpen met jouw lastige klussen, die zij juist met plezier doen.

Is Westerveld Ruilt iets voor jou?
Als je in Westerveld of wijde omgeving woont, ben je welkom. Wanneer je overweegt om lid te worden, is het belangrijk om te weten waar je aan begint. Het idee spreekt veel mensen aan, omdat het geen geld kost. Het kost je echter wel tijd. Allereerst zul je enkele uren per jaar moeten investeren om de veldkeiencontributie te voldoen. Een contributie is nodig om de website in de lucht te houden, de administratie en de communicatie uit te laten voeren. Maar daarmee begint het pas. Alle tijd die je er extra insteekt, kun je lekker gaan besteden. Bedenk of het de moeite voor je loont om lid te worden; heb je er de tijd en energie voor?

Wat bied ik aan?
Bedenk vooraf welke diensten je zelf kunt bieden. Liefst meer dan één, zodat je met veel mensen diensten kunt ruilen. Het handigste is om diensten aan te bieden waarvoor nog weinig aanbod is of waarin jij uitblinkt. Misschien kun je een 'gat in de markt' opvullen, wees creatief! Initiatief nemen is daarna het belangrijkste. Schroom niet een lid op te bellen en een afspraak te maken, dat werkt in de praktijk het beste. Zodra je via WR een afspraak hebt gemaakt, kom deze dan na, dat is wel zo netjes!

Heb je belangstelling?
Stuur een e-mail via Contact,
of stuur een e-mail naar: info@westerveldruilt.nl

Voordelen op een rij: